Web Analytics Made Easy - Statcounter

حرکت مشمئز کننده یک رسانه فرانسوی در توهین به مقدسات و پیامبر گرامی اسلام و و منزجر کننده‌تر از آن حمایت دولتمردان فرانسه و در رأس آنها امانوئل مکرون از این هتک حرمت به بهانه آزادی بیان هزینه سنگینی را بر این کشور تحمیل کرد.

قدس آنلاین: از ترغیب برخی افراد و گروه‌های تندرو و سلفی اقدامات تلافی جویانه که این کشور را به شوک فرو برد تا شکل گیری اعتراضات گسترده در سرتاسر کشورهای اسلامی که در نهایت موجب عذر خواهی و عقب نشینی ماکرون از مواضع و اضهاراتش شد زیرا دیگر در جامعه غربی هم سیاسیون و رهبران مذهبی مسیحی نیزاز افراط و تفریط فرانسویها در ماهیتی بنان آزادی بیان لب به انتقاد گشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما جریان پشت پرده و ماهیت واقعی سیاست و یا راهبرد کلانی که منجر به اینگونه برخوردهای فرهنگی اغشته به سیاست می‌شود جریانی به مراتب ریشه دارتر و قدرتمند در از اینگونه تظاهرات بالینی ادواری است. جریانی  که دهه‌هاست اسلام هراسی را ترویج و در تلاش برایهم معنا نشان دادن فاشیسم مذهبی و تروریسم بنیادگرایانه با اسلام و مسلمانی است. اما نکته اینجاست که اتش این جنگ سیاسی-فرهنگی هر از گاه از سرزمین گل‌ها، فرانسه زبانه می‌کشد.

گروه سیاسی قدس آنلاین چرایی این اتفاق و میدان داری فرانسوی ها در دهه‌های اخیر در این نزاع را با دکتر جواد منصوری سیاستمدار و دیپلمات ارشد، از اولین فرماندهان سپاه و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی جویا شده است.

* فرانسه در میان کشورهای اروپایی بیشترن ارتباط و پیوستگی تاریخی، جمعیتی و شاید سیاسی را با کشورهای اسلامی شمال افریقا دارد از اینرو انتظار می رود درک بهتر و صحیح‌تری از اسلام و مسلمانان داشته باشد اما همواره در دهه های اخیر می‌بینین این فرانسه است که بر خلاف انتظار مروج اسلام ستیزی و اقدامات تحریک امیز از قبیل آنچه این روزها مشاهده کردیم بوده است، این امر چه دلسیلی دارد؟

گسترش اسلام به سمت اروپا در قرن های پنجم و ششم هجری و استقبال آسیای صغیر و همچنین بخش‌ایی از اروپا از اسلام دولتها و به خصوص کلیسا را در اروپا به شدت نگران کرد و از آن زمان احساس کردند اسلام به عنوان مهمترین تهدید علیه آنها است. به همین دلیل جنگ های صلیبی ۲۵۰ ساله را در قرن‌های  هشتم و نهم و دهم به راه انداختند که دادستان بسیار غم انگیز و دردناکی دارد و نشان دهنده ماهیت اروپایی‌ها و عزم آنها در مقابله با اسلام و مسلمین است.

نکته قابل توجه که شاید تا کنون کمتر به ان توجه شده اینست که جنگ‌های صلیبی در واقع آغاز کننده و فرماندهی‌اش با مسیحیانی سرزمینی بود که امروز فرانسه نام دارد. به عبارت دیگر تا قرن ششم هجری این سرزمین جایگاهی بوده که فرماندهی مقابله با اسلام و نفوذ آن در اروپا را بر عهده داشته است.

در قرن بیستم فرانسه به یک معنا دومین دولتی است که در پایه گذاری و تقویت اسرائیل سنگ تمام گذاشت. این دشمنی با اسلام در اشکال مختلف در دولت‌های مختلف فرانسه نمود داشته و دارد. برخی با شدن بیشتر و برخی با شدت کمتر. برخی دولت های فرانسه تظاهر می‌کردند. به هر حال حتی به لحاظ فرهنگی و فلسفی، بیشترین تئوری های ضد اسلامی از همین کشور تولید و ارسال شده است.

بعد از پیروزی  انقلاب اسلامی در ایران هم فرانسه همچنان در اشکال مختلف در مقابله با انقلاب و جمهوری اسلامی ایستادگی کرده و اگرچه ایران خیلی تلاش کرد تا یک روابط عادی با فرانسه داشته باشد اما این کشور به هیچ وجه حاضر به پذیرش آن نشده است.

به خاطر دارم در سال ۱۳۶۰ گفتگویی داشتم با یکی از مقامات عالی فرانسه در پاریس. او به من گفت ما و شما نمی‌توانیم یک رابطه عادی و پایدار داشته باشیم زیرا ما در اروپا قدرت اول فکری و فرهنگی و تاریخی هستیم و شما هم در جهان اسلام و خاورمیانه قدرت اول مذهبی فرهنگی و تاریخی هستید. هر دو ما به دلیل این برتری و غروری که به این دلیل داریم  نمی‌توانیم روابط پایدار طولانی مدت داشته باشیم.

این دیدگاه یک مقام ارشد دیپماتیک و سیاسی فروانسه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است و نشان می دهد آنها حق خودشان می‌دانند که همچنان پیشتاز و رهبر دشمنی فکری و فرهنگی با اسلام باقی بمانند. اگر چه دولت‌های دیگری هم در اروپا همین نگاه را دارند اما فرانسوی‌ها ابایی از علنی کردن آن ندارند.

* شما به موضوع مهمی اشاره کردید و ان حمایت و سابقه تاریخی حمایت فرانسه از رژیم صهیونیستی است. سید حسن نصرالله هم در سخنرانی اخیر خود به موضوع فشارها برای عادی سازی رابطه اعراب با رژیم صهیونیستی اشاره کرد. آیا ممکن است ارتباطی بین این جریان اسلام هراسی و عملیات روانی با موضوع پروژه عادی سازی وجود داشته باشد؟

آمریکا و اروپا به صورت متحد اگر هر اختلافی داشته باشند در دشمنی با اسلام متحدند و در این زمینه تردیدی وجحود ندارد. اینکه در آمریکا چه کسی حاکم است هم هیچ فرقی نمی‌کند. یکی از مقامات اروپا به صراحت می‌گوید ما باید از اقدامات اسرائیل بدون چون و چرا علیه کشورهای اسلامی حمایت کنیم زیرا اسرائیل آخرین خاکریز اروپا در برابر گسترش اسلام است. بنابراین مسئله  عادی کردن ورابط یا علنی کردن ورابط  یا حضور گسترده‌تر اسرائیل در منطقه و ... بخشی از یک سیاست کلی و کلان‌تر است.

البته اینکه بخواهند افکار عمومی را منحرف کنند تلاش موفقی نیست بخاطر عکس العمل و حساسیتی که در میان ملتهای مسلمان نسبت به مقدسات وجود دارد و  انرا در روزهای اخیر دیدیم که چگونه مسلمانان چه واکنشی به اقدام نشریه فرانسوی و موضع گیری‌های آقای ماکرون از جنوب آسیا تا غرب آفریقا داشتند. در این تاکتیک هم فکر نمی‌کنم موفق بشوند.

* فکر نمی کنید آقای مکرون یا جریانی فراتر از او به دنبال  ایجاد وچنین واکنش‌ها و اعتراضاتی نبودند که موضوعات دیگر مثل روند عادی سازی را بپوشانند و از کانون توجه دور کنند.

من معتقدم آنها بیش از این موضوع، نگران حرکت‌های غلط خودشان هستند که آثار سنگینی برایشان داشته به علاوه اینکه اسلام به عنوان یک مکتب قوی و اصیل در مقابل مکاتب فکری و معنوی مثل سوسیالیسم، لیبرالیسم و سکولاریسم و ... که به تدریج در اروپا رنگ می‌بازد در حال رشد و گسترش است.  و شما اخباری زیادی  از فعالیت ها و برنامه‌های ترویجی و توسعه مراکز مختلف اسلامی در نقاط مختلف اروپا می‌شنوید.  لذا آنها  به طور جدی نگران این مسئله هستند. به این دلیل ملاحظه می‌کنید که فرانسه معمولا صریح‌تر از بقیه موضع گیری می‌کند.

* آیا بحران اقتصادی و مشکلات روز افزون کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در نتیجه شیوع کرونا و تحمیل آن بر بحران اختلافات سیاسی که در چند سال اخیر بروز یافته و به عنوان نمونه جنبش جلیقه زردها یکی از آنهاست  باعث شده ماکرون به دنبال توجیهی و منطقی برای شکل دهی یک موج و ایجاد اجماع و همگرایی در داخل جامعه فرانسه باشد؟ موجی از اسلام هراسی؟

اسلام هراسی یک جریان ثابت و مستمر در غرب است آنچه تغییر می‌کند تاکتیک‌ها بر مبنای اهداف مقطعی و میانی است. نظیر انچه اکنون در فرانسه مشاهده می‌کنیم و به صورت اداوری تکرار می‌شود.

برای درک این اتفاق‌ها باید نگاه کلان‌تری به مسئله داشت. این روزها می‌بینیم که دولت فرانسه و رسانه های این کشور یک اتفاق و جنایت را که از سوی یک فرد افراطی رخ داده و عاملش هم یک اقدام افراطی دیگر بنانم آزادی بیان یعنی توهین مکرر به مقدسات پیروان یک دین دیگر بوده به ریشه های مذهبی و کلیت مسلمانان و اسلام نسبت می‌دهند.

این در حالیست که همین دولتها و کشورهای اروپایی در چند سال گذشته در حال حمایت از همین گروه‌های افراطی و تکفیری در نقاط مختلف غرب آسیا به امید شکستن محور مقاومت و تغییر نقشه منطقه بوده اند.

خوب شکست داعش و تروریست‌ها در عراق و سوریه ضربه سنگینی به  طرح‌های آمریکا و اروپا علیه محور مقاومت و جهان اسلام زد و آنها از این اتفاق ناراحتند و می‌بینیم از کوچکترین تا بزرگترین دولت غربی چگونه برای جبران این شکست تلاش می‌کنند.

* اما این سوال بی پاسخ ماند که ماکرون در این جریان و جانبداری از اقدام یک رسانه چه منفعتی دارد. آنهم به بهانه دفاع از آزادی بیان، اما ازادی بیانی که یکسویه است و تنها در مورد ضدیت با اسلام مورد حمایت است و اگر متوجه سمت مقابل باشد مثلا از صهیونییسم، ماهیت هولوکاست یا سیاستهای اروپا باشد به شدن نیز سرکوب می شود؟

یک دلیل همان خشم و ناراحتی غرب از شکست در برابر محور مقاومت و ناکامی در اجرای پروژه‌هایش در مورد غرب آسیا است. اما به نظر می‌رسد با توجه به مشکلات داخلی فرانسه چه به لحاظ سیاسی و چه اقتصادی دولت و ماکرون زیر فشار است. به خصوص فشار همه‌گیری کرونا بر اقتصاد فرانسه، شکست دولت در مهار بحران و محقق نشدن شعارهایی را که ماکرون در ابتدا مطرح کرده بود سبب شده وی دست به جنجال سازی بزنند تا نوک تیز انتقادهای مردم از دولت را کند. طرح اینگونه مسائل به نوعی فرافکنی است.

* جریانی در غرب شکل گرفته که جنایات یک فرد یا یک گروه و فرقه را به اسلام و کلیت جامعه مسلمانان نسبت می‌دهد و مفاهیمی چون فاشیسم اسلامی و تروریسم اسلامی را ترویج و القاء می‌ کند. تبعات این روند در تلاقی بین دو تمدن اسلامی و اروپایی چه خواهد بود؟

به نظر می رسد این تاکتیک برای اسلام هراسی چندان موثر نباشد چون تا کنون  چندین بار از این روش در مقاطع مختلف استفاده کرده‌اند اما اثر عمقی و ماندگار نداشته است.

آنها در قضیه داعش بالاترین حجم تبلیغاتی را در دنیا و تاریخ معاصر علیه اسلام  به راه انداختند اما به نتایجی که می خواستند نرسیدند و در نهایت ناگزیر شدند به تفکیک اسلام و تفکر داعشی و تکفیری اذعان کنند.

حالا اینکه بخواهند اقدام چند نفر روان پریش و افراط گرا را که چه بسا عامل خودشان باشد یا گروه‌هایی که مورد حمایت خودشان بوده را بهنام کلیت اسلام و مسلمین تبلیغ کنند خریداری ندارد.

در مقابل موجی از انزجار که در جهان اسلام در برابر توهین به مقدسات به نام آزادی بیان و دموکراسی فرانسوی به وجود آمد بسیار قدرتمندتر است و دیدیم که موجب شد رئیس جمهور فرانسه وادار به عقب نشینی و عذر خواهی از مسلمانان شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دکتر جواد منصوری اهانت به پیامبر اسلام توهین به مقدسات مسلمانان شارلی ابدو ماکرون آزادی بیان فرانسه قدس آنلاین اسلام هراسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۸۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید

امام جمعه قم گفت: استکبار جهانی و دشمنان بشریت همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کنند و هر جریانی که برابر آنان قدعلم کند، نظام مستکبر بدنبال خاموش کردن آن است.

به گزارش مهر؛ آیت الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قم که در مصلای قدس این شهر برگزار شد گفت: در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام رژیم شاه به مدرسه فیضیه حمله کردند و طلاب و مردمی که در این مراسم حضور یافته بودند را مورد شتم و ضرب قرار دادند و شماری را نیز به شهادت رساندند.

امام جمعه قم با تسلیت شهادت صادق آل محمد (ص) بیان کرد: باید بدانیم علت تمام مصیبت‌هایی که در حق اهل بیت علیهم السلام روا داشته شده چه بوده که امام باقر علیه السلام فرمود هر کسی ستم‌های ناروایی که بر ما اهل بیت علیهم السلام روا داشته نشناسد با کسانی که این کار‌ها را انجام دادند شریک است.

آیت الله سعیدی گفت: ائمه معصومین علیهم السلام در طول امامت خود بدنبال حاکمیت الهی بودند و حاکمان زمان می‌دانست که امام صادق علیه السلام داعیه امامت دارد و درسی که ما باید در این عرصه بگیریم پیروی از سیره اهل بیت علیهم السلام است و کسی که می‌گوید دین از سیاست جدا است در واقع از اسلام و دین چیزی نفهمیده است.

خطیب جمعه قم با اشاره به عملیات غرور آفرین وعده صادق گفت: این عملیات دارای ابعاد گسترده و پیچیده‌ای بود که ایران اسلامی در این عملیات محاسبات چندین ابرقدرت را بهم ریخت.

تولیت حرم بانوی کرامت افزود: در اسرائیل تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب در خصوص حل مشکل فلسطین در دیدار با معلمان تاکید کردند هیچ راه حلی جز بازگشت صاحبان این سرزمین وجود ندارد.

آیت الله سعیدی با اشاره به اعتراض دانشجویان علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس بیان کرد: اقدام دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا یادآورد تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در سال‌های اخیر برای جوانان آمریکا و اروپا دو نامه نوشتند و در این نامه‌ها در برقراری تعامل فرهنگی مخاطب خود را جوانان قرار دادند و تلاش شد تا راهبرد بیداری در غرب پدید آید.

امام جمعه قم ادامه داد: استکبار جهانی و دشمنان بشریت همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کردند و هر جریانی که با بیداری ملت‌ها قد علم کرد، نظام مستکبر بدنبال خاموش کردن آن‌ها است، چرا که آنان می‌دانند اگر ملت‌ها بیدار شوند، نمی‌توانند به چپاول خود ادامه دهند و امروز این شرایط در غرب حاکم است.

وی اضافه کرد: متأسفانه عده‌ای امروز در برابر اقدامات آمریکا علیه دانشجویان سکوت کردند.

آیت الله سعیدی با اشاره به آغاز دهه کرامت گفت: خروجی دهه ولایت صرف شادی و بزرگداشت نیست و بیان فضائل اهل بیت علیهم السلام باید در دستور کار باشد و خروجی دهه کرامت باید افزایش میزان ارادت و عمل مردم به آیات الهی باشد.

امام جمعه قم ابراز کرد: زیارت با معرفت اهل بیت علیهم السلام و عمل به احکام اسلامی باید سرلوحه برنامه‌ها باشد.

آیت الله سعیدی افزود: از نیروی انتظامی به دلیل تلاش‌هایی که در عرصه حجاب و عفاف دارد باید تقدیر کرد.

وی بیان کرد: رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت در قالب دومین سفر به استان قم خواهند آمد که امید است این سفر نیز پر از خیر و برکت باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • بیرون کردن دانشجویان فرانسوی توسط پلیس پاریس
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • حمایت متفاوت دانشجویان فرانسوی از غزه | ببینید
  • آغاز نشست سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول با حضور امیرعبداللهیان
  • امام جمعه قم: تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟