Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «جنگ صلیبی اول؛ فراخوان از شرق» نوشته پیتر فرانکوپن به‌تازگی با ترجمه حسن افشار توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نویسنده این‌کتاب معتقد است به‌رغم جذابیت‌هایی که جنگ صلیبی اول داشته، هیچ‌وقت صحبتی از ریشه‌های واقعی آن نشده است. این‌کتاب برای جستجوی این‌ریشه‌ها نوشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیتر فرانکوپن، مورخی مستقر در دانشگاه آکسفورد است. او پژوهشگر ارشد کالج ووسترِ دانشگاه آکسفورد و مدیر مرکز مطالعات بیزانس در این‌دانشگاه است. فرانکوپن «جنگ صلیبی اول: فراخوان از شرق» را به‌عنوان یکی از تک‌نگاری‌های وزین درباره بیزانس، اسلام و غرب در قرن‌های یازدهم و دوازدهم در کارنامه دارد. کتاب «راه‌های ابریشم» هم یکی از آثار معروف اوست که دنباله آن را با عنوان «راه‌های ابریشم نو» در سال ۲۰۱۹ منتشر کرد. ترجمه آلکسیاد هم از دیگر آثار این‌محقق و پژوهشگر است.

نشر مرکز کتاب «راه‌های ابریشم (تاریخ جهان از دیدگاهی نو)» و «راه‌های ابریشم نو؛ اکنون و آینده جهان» را به‌عنوان دنباله آن با ترجمه حسن افشار، به‌ترتیب در شهریور ۹۹ و اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر کرد.

پیتر فرانکوپن در پیش‌گفتار کتاب، مطلب را با روز ۲۷ نوامبر ۱۰۹۵ میلادی شروع می‌کند که پاپ اوربان دوم در مرکز فرانسه در شهر کلرمون از جا برخاست و یکی از بهت‌آورترین سخنرانی‌های تاریخ را ایراد کرد که در واقع فراخوان رسایی برای جنگ با مسلمانان بود. او از همه مردانی که تجربه نظامی داشتند خواست راهی اورشلیم، شهری در فرسنگ‌ها دورتر شوند تا شهر خدا را پس بگیرند. سخنرانی اوربان شور و شعفی برانگیخت و بسیاری از شنوندگان با شنیدن سخنرانی به خانه‌های خود رفتند تا بار سفر به اورشلیم را ببندند. چهارسال بعد، اوایل ژوئیه ۱۰۹۹ سپاهی از شهسواران، خسته و ژولیده اما مصمم پای دیوارهای اورشلیم موضع گرفته بودند تا مقدس‌ترین مکان دین مسیح را از مسلمانان پس بگیرند.

مولف کتاب پیش‌رو می‌گوید جنگ صلیبی اول به دلیل خشونت و جلوه‌های نمایشی‌اش مرغ تخیل مردم را پرواز داد اما تنها تئاتر نبود. این‌لشگرکشی هرگز در غرب فراموش نشد. زیرا رویدادهای دیگری را هم به دنبال آورد: افزایش اقتدار حکومت پاپ، رویارویی مسیحیت و اسلام، تکامل معانی جنگ مقدس و تقوای شهسواری و ایمان مذهبی، ظهور دولت‌های دریایی ایتالیا و شکل‌گیری کوچ‌نشین‌های غربی در خاورمیانه که همگی ریشه در اولین‌جنگ صلیبی داشتند.

کتاب «جنگ صلیبی اول»، ۱۲ فصل اصلی دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: اروپا در بحران، بازپس‌گیری کنستانتینوپل، ثبات در شرق، سقوط آسیای صغیر، بر لبه پرتگاه، فراخوان از شرق، پاسخ غرب، به سوی شهر امپراتوری، نخستین رویارویی با دشمن، کلنجار با نفس جنگ صلیبی، آغاز جنگ، پیامدهای جنگ صلیبی اول.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

یک مسئله مهم که نیاز به بررسی داشت مسیر عبور صلیبیان بود. رهبران اصلی آنها با واحدهای متفاوتشان جداگانه به کنستانتینوپل آمدند. برخی مانند گدفروآ دو بوئّیون از آلمان و اروپای مرکزی گذشتند و از راه زمینی بالکان به کنستانتینوپل رسیدند. پاره‌ای دیگر طول ایتالیا را پیمودند و در آپولیا سوار کشتی شدند، از اپیروس عبور کردند و از راه موسوم به اِگناتیا، جاده‌ای که روم‌های پیشین و کنونی را به یکدیگر وصل می‌کرد، به بیزانس رسیدند. روبر دو فلاندر، اوگ دو ورماندوآ، اتی‌ین دو بلوآ و روبر دو نرماندی از این راه آمدند، همین‌طور بوئمون و نیروی نرمان کوچکی از جنوب ایتالیا. هرچند مدرکی در دست نیست که انتخاب مسیر سفر اینان را مستقیما به آلکسیوس منتسب کند، فواصل سفر این واحدها دقت و سهولتی دارد که بعید است تصادفی بوده باشد. فاصله‌های بین ورود آنها فشار بر منابع و زیرساخت‌های بیزانس را به کمترین میزان ممکن می‌رسانید. از این رو به جرئت می‌توان گفت که آگاهانه هماهنگ‌شده بود.

این‌کتاب با ۲۴۴ صفحه، شمارگان هزار و ۲۰۰ نسخه و قیمت ۸۶ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5324762 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: مسیحیت دین اسلام ترجمه قرون وسطی نشر مرکز اورشلیم جنگهای صلیبی تازه های نشر ترجمه معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی برنامه سوره انتشارات سوره مهر ادبیات داستانی تجدید چاپ آذرتاش آذرنوش یاسر احمدوند فلسفه نهاد کتابخانه های عمومی کشور تاریخ اسلام انتشارات شهید کاظمی راه های ابریشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۰۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تلاشها برای یافتن فرد غرق شده در نازلوی چای

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  تا این لحظه جمعیت هلال احمر استان با بهره گیری از توان  ۳۰ تن از کارکنان  و ۲۱   امدادگر و نجاتگر داوطلب همچنین۴۵ ثوب جلیقه نجات،۶ عددحلقه نجات،۳ بویه، طناب کوهستان، کارابین های مختلف و۴ قلاده سگ‌ جستجو،عملیات جستجوی مفقودی را ادامه می دهد..

در مدت جستجو  ۶ خودروی کمک دار سبک و‌۵ سواری نیز از طرف هلال احمر استان بکارگیری شده است.

جمعیت  هلال احمر استان در مدت یک هفته گذشته  برای جستجوی مغروق مفقودی  شمن تشکیل تیمهای امدادی از ظرفیت

سایر دستگاههای اجرایی (مدیریت بحران فرمانداری، بخشداری، آتش نشانی، نیروی انتظامی) و مردم محلی و ریش سفیدان منطقه بهره برده است.

 در عملیات جستجو که هر روز از ساعت شش صبح تا پاسی از شب ادامه دارد ،  سازمان آب منطقه ای با   ۱ دستگاه قایق به همراه ۴ نیروی فنی- خودروی پیکاب و یک بیل مکانیکی با خودروی کمرشکن و همچنین  یک تیم 4نفره از شناگران ماهر نیز شمارکت داشته است.  

از سوی دیگر همچنین  از ظرفیت  تیم های امداد و نجات و غواصی سازمان آتش نشانی ارومیه با بهره گیری ۱۳ دستگاه خودرو سبک و سنگین و همچنین چهل نفر آتش نشان ماهر متشکل از تیم امداد و نجات ایستگاه های یک و شش و تیم غواصی به همراه  بهره مندی از یک غواص ماهر آبهای خروشان برای جستجوی فرد گمشده استفاده شده است.

روز جمعه  هفتم اردیبهشت  دو جوان ۳۳ ساله و ۳۴ ساله در رودخانه نازلو چای ارومیه غرق شدند که پیکر بی جان یکی از آنها روز یکشنبه از آب بیرون کشیده شد.

دیگر خبرها

  • رسمی: ستاره اتریش یورو را از دست داد
  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند
  • عملیات جستجوی جنازه جوان غرق شده شوشی ادامه دارد
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • عملیات جستجوی یسنا از دید کایت‌سواری که او را پیدا کرد (فیلم)
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • شرم‌آورترین جستجوی سرمربی در تاریخ بایرن!
  • ادامه تلاشها برای یافتن فرد غرق شده در نازلوی چای
  • در روز‌های جستجوی یسنا چه گذشت؟